torstai 21. marraskuuta 2013



Matkaliput varattu Lontooseen joulukuulle, jei!
 
Kävimme Lontoossa maaliskuussa 2011 koko perheen kera. Nyt lähden joulukuussa neljän päivän reissulle kahdestaan 9 vuotiaan allergisen lapseni kanssa, hui!

Lontoo on mielestäni mahtava paikka myös lapsiperheille! Siellä on paljon nähtävää ja tehtävää. Älä ainakaan lasten takia jätä Lontoota väliin. 
Kerronpa hiukan 2011 vuoden Lontoon reissusta ja yleistä Lontoosta;


Lontoon pubeja
Lontoo on allergisen lapseni kanssa sinällään helppo paikka, kun tiedän jo entuudestaan, mistä sopivia ruokia saa.

Ongelmana siellä on gluteenittoman ruuan saanti. Eli jos haluat gluteenitonta keksiä, näkkäriä yms. niin tarvitset reseptin englannin kielellä, koska vain apteekista saa gluteenittomia ruokia! Täytyy sanoa etten edes tiedä millaisen reseptin sinne tarvitsee, kun meillä ei sellaista ollut ja pärjättiin hyvin ilmankin. Tosin jos olisimme pidemmän ajan, niin hankkisin reseptin mukaan.
Vasemman puoleinen liikenne

Liikkuminen lasten kanssa
Lasten kanssa liikkuminen sujuu Lontoossa kuitenkin helposti julkisilla välineillä, kuten busseilla, metroilla ja junilla.
Julkiset kulkuneuvot kulkevat yleensä ajallaan. Ei kannata kuitenkaan mennä aamu-  (noin klo 7.30-9.30) ja iltapäiväruuhkassa (noin klo 16.30-18) lasten kanssa. Meitä katsottiin paheksuen kun oltiin ruuhka-aikana metrossa, jossa ei olut muita lapsia.
Lontoo
Lähinnä omaksi ongelmaksi koen reissun suhteen oman suuntavaistoni, sillä eksyn ihan kotikaupungissakin ilman navigaattoria…

Emme ole vielä käyneet London Duck Tours - kiertoajelulla, jonka omalaatuiset vekottimet kulkevat sekä maassa että vedessä, mutta ehdottomasti pitää kokeilla sitäkin! Nämä bussit tarjoavat myös Lontoon kiertoajeluita, jotka kattavat kaikki kaupungin tunnetuimmat kohteet!

Rantaakin löytyy
Mitä muuta?

Täytyy todeta, että paljon olisi jäänyt Lontoosta ja sen kulttuurista näkemättä, jos emme olisi oyster korttia hommanneet.

Kiertelimme metroilla ja busseilla muuallakin kuin keskustan liepeillä. Tosin ihan joka kolkkaan emme uskaltaneet mennä, nimittäin kun kurkistelimme metroasemilta asuntoalueita, oli ränsistyneet asuntoalueet sinällään jo pelottavia, joten hyppäsimme seuraavalle asemalle etsimään löytyy...
Siltoja, siltoja...
 
Matkalle sattui paljon hienoja siltoja, rantoja ja rakennuksia. Kuvan silta ja rantakin olisi jäänyt näkemättä, jos olisimme muiden turistien tapaan kulkeneet yleisillä nähtävyyksillä.

Lontoossa on paljon siltoja ja erityisesti lapset tykkäsivät erilaisista silloista, oli isoja ja pieniä. Tällaisia koristeellisia siltoja ei Suomesta löyty eli nähtävyys jo itsessään!
Puut kukinnossa jo maaliskuussa



Kulttuuria, rakennuksia, puistoja...

Itse tykkään kierrellä ja katsella rakennuksia. Lontossaapa vasta katsottavaa olikin! 

Lontoossa rakennuksia on laidasta laitaan. Matkalta kuvasin muutaman itseäni ihastuttaneen asuintalon upeine puineen!

Olimme ihan äimän käkenä kun lämpötiloista huolimatta oli upeat kukinnot useassa puussa. Kyllähän tuo sai pimeän talven jälkeen meidät odottamaan Suomen kevättä.


Ihastuttavia asuinalueita

Ulkomailla siitepölyallergiaa voivat aiheuttaa muutkin kasvilajit

Allergisen kannattaa huomioida kohdemaiden kasvillisuus ja siitepölyajat, sillä olisimme olleet pulassa ilman allergialääkkeitä!

Kyllähän tälläkin reissulla joutui syömään allergialääkkeitä, tosin yllättävän vähän meille tuli oireita.

Lääke allergiaoireisiin on antihistamiinivalmiste, jota saa apteekeista. Apteekeissa on laaja valikoima antihistamiinivalmisteita, joita voi ostaa ilman lääkärin määräämää reseptiä. Ostakaa lääkkeet jo Suomesta! Parempi olla ylimääräisiä läkkeitä mukana, kuin etsiä ulkomailta juuri sinulle sopivaa.

Lisää mielenkiintoisia rakennuksia...

Kuten Cityn erikoinen Lloyds-pankin teräksinen pääkonttori sekä lasitalo, jonka nimeä en muista yms. Tänä vuonna on myös valmistunut The Shard -lasitorni (96 Tooley Street) London Bridge -sillan vieressä, jonne ehdottomasti haluaisin päästä.

Cityn erikoinen Lloyds-pankin pääkonttori
Lasitalo























Naturl history museum
Lontoon nähtävyydet

Lontoosta löytyy paljon ilmaista huvia, kuten pääsee ihailemaan avaruusaluksia ja dinosauruksia!


Lontoossa on paljon museoita ja gallerioita, jotka vastaanottaa vieraansa ilman pääsymaksua.

London eye
Lapsia kiinnostavia kohteita ovat mm. aidot avaruusalukset tiedemuseossa (science museum), dinosaurukset luonnontieteen museossa (natural history museum) sekä livesey -museo (livesey museum for children), jossa on vuosittain vaihtuva interaktiivinen, hauskalla tavalla opettavainen näyttely. Kaikkiin näihin kohteisiin on siis vapaa pääsy.

Lisäksi pikkurahalla saa upeita elämyksiä, kuten London Eye -maailmanpyörässä käynnin!
Maksua vastaan pääsee kokemaan mm. Lontoon eläintarhan (london zoo) ja monipuolisen akvaarion (london aquarium) sekä London eye –maailmanpyörän.
London eye:n näkymä
Me kävimme London eye -maailman pyörässä ja olihan kyllä kokemisen arvoinen!

Lontoossa on myös Madame Tussaudin vahakabinetti, jätimme sen väliin, kun lapsia ei kiinnostanut.
Kun kysyin vanhemmalta lapseltani mitä hän muistaa Lontoosta, niin vastasi että London Eye -maailmanpyörän, big benin, peter panin puiston, punaiset bussit ja tietenkin Luonnontieteen museo (natural history) sekä Hamleys lelutalon!
Peter Pan puisto
Hamleys on maailman suurin, noin 250 vuotta toiminnassa ollut lelukauppa, joka on jokaisen lapsen toivekohde! Siellä kannattanee käydä lasten kanssa, koska se paikka on jo itsessään lasten mielestä aarreluola.

Kävimme myös Peter pan puistossa, jossa sitten vierähtikin puoli päivää. Lasten mielestä se oli paras puisto ikinä! Allergisen kannattaa kuitenkin ottaa omat eväät mukaan, esimerkiksi hedelmiä ja mehuja, koska kioskista ei juuri mitään saanut allergiselle.


Lontoo ei ole niin likainen kuin moni luulee

Moni luulee että Lontoo on likainen paikka, mutta missään en ole nähnyt niin paljon siivoajia kuin siellä! Esimerkiksi pikaruokaravintolojen, kuten mäkkärien ja pubien vessat kiiltelivät 24h!

Lontoo on roskaton, koska roskaamisesta sakotetaan, roskalaatikoita on vähän väliä ja siivousjärjestelmä on toimiva. Otetaanko oppia!?!

Suosittelen lämmöllä Lontoota matkakohteeksi! Joulukuussa taas nähdään...

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti